Sietske Luytema-Nicolaij – Hoofdinstructeur en eigenares

Sietske is psychologe van origine en heeft derhalve altijd veel belangstelling gehad voor gedrag, gedragsverandering, invloeden op gedrag, leerprocessen etcetera. Al tijdens haar studie waren ook honden volop in beeld en langzamerhand verschoof de aandacht van mensen naar honden. Al snel werd een hobby een ware passie!

Sietske heeft ruim 16 jaar ervaring met het lesgeven aan hondeneigenaren. Hiermee begon zij bij de Dierenbescherming. Hondenschool Stadspark is in 2002 opgericht. Sietske is opgeleid bij de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding (O&O). Naast deze basis-instructeursopleiding is zij tevens geschoold in puppy-instructie (O&O). Ook is zij gediplomeerd gedragstherapeut en is zij als coach voor gedragstherapeuten-in-opleiding aangesteld bij het opleidingsinstituut DogVision.

Naast het lesgeven op de hondenschool en het individueel begeleiden bij probleemgedrag, verzorgt zij regelmatig lezingen en demonstraties voor scholen, verenigingen, etcetera. Zij verzorgt tevens opleidingen voor instructeurs in spe. Het cursusboek en overig lesmateriaal is door Sietske geschreven.

Sietske heeft zelf 3 honden; alledrie kruisingen van diverse rassen. Ze is getrouwd en heeft 2 zonen.

Geef een antwoord