Opstapcursus

De Opstapcursus is bedoeld als een opstapje naar de reguliere cursus Basis II. Het is een versnelde versie van de cursus Basis I.

Voor wie?

(A) Heb je een hond van ca. 6 maanden of ouder waarmee je eerder bij een andere hondenschool een basis-opvoedcursus hebt gevolgd of waarmee je zelf de eerste basis hebt gelegd en wil je graag naar de Basis II? De Opstapcursus biedt de mogelijkheid eerder opgedane kennis op te frissen, en even kennis te maken met onze werkwijze.

(B) Heb je de cursus Basis I bij ons voortijdig moeten afbreken, i.v.m. verhuizing, familie-omstandigheden, ziekte, …. En je wilt nu toch graag weer verder? Volg dan eerst deze Opstapcursus ter opfrissing en het wegwerken van de eventueel ontstane achterstand.

(C) Heb je (net) een oudere hond (v.a. 6 mnd) in huis gekregen, welke nog weinig commando’s beheerst? In de meeste gevallen kun je dan het beste bij het begin beginnen, d.w.z. meedoen aan de cursus Basis I. Heb je echter een hond die qua omvang of temperament (lees: druk, of lomp) niet geschikt is om tussen de nog kwetsbare pups te plaatsen, dan is het aan te bevelen om de Opstapcursus te volgen, waar grotendeels wat oudere, minder kwetsbare honden aan meedoen.


N.B. Valt jouw hond uit naar andere honden (blaffen, snauwen), dan is het mogelijk raadzaam om een Cursus voor Uitvallende Honden te volgen. Twijfel je, dan kun je altijd eens langskomen, zodat we de hond even kunnen zien en zo tot de juiste keuze kunnen komen.

Aantal lessen:
De Opstapcursus doen we tegenwoordig vaak op individuele basis, zodat je lekker snel kunt beginnen. We gaan dan eerst samen even kijken waar de grootste aandachtspunten en/of knelpunten zijn en gaan daarmee aan de slag. Het voordeel daarvan is eveneens dat je minder vast zit aan een cursusprogramma, maar dat het helemaal op maat gesneden is voor jou en jouw hond. De insteek blijft nog steeds hetzelfde: de baas en hond klaarstomen voor de Basis II-cursus. In sommige gevallen blijkt dat baas/hond meteen wel kunnen starten, en in andere gevallen spreken we 1 of een aantal lessen af… Maar net wat nodig is.

Kosten:
De lessen vinden plaats in het Stadspark en duren doorgaans ca. 30 tot 40 minuten. Kosten: 40 euro per stuk. Of in een pakket van 4 lessen € 140,00. 

Lestijden:
De afspraken worden (meestal) ingepland op maandagen en dinsdagen overdag.

Locatie:
Stadspark Groningen

 

Wil je je voor de Opstapcursus inschrijven; klik hier.