Basis XL   

Na de drie basiscursussen is de opvoeding redelijk afgerond. Toch kan het volgen van een opvoedingscursus erg prettig zijn en stimulerend werken. De meeste honden vinden het ook erg leuk om iets nieuws te leren. Heb je zin om na het afronden van Basis I, II en III verder te gaan met het “aanscherpen” van de opvoeding, zonder de verplichting iedere week aanwezig te zijn dan is de cursus Basis XL misschien wel wat voor je.

Lesstructuur.
Omdat men enerzijds vaak nog wel wat verder zou willen met het opvoeden van de hond (na het volgen van Basis I, II en III), maar anderzijds ook vaak druk is in de weekenden, hebben we de cursus Basis XL zo ontwikkeld dat deze volgens een “strippenkaart-systeem” te volgen is. Dat geeft iets meer vrijheid. Je betaalt dan bij de start 105 euro voor 10 lessen (zoals gebruikelijk) maar deze 10 lessen kun je verspreiden over een periode van 6 maanden.

Lesinhoud.
Grofweg bestaat een les voor een derde uit opvoeding en appèloefeningen: Aandacht, Volgwerk, Hierkomen, Blijven en Afstandscontrole. Daarnaast komen ook nieuwe oefeningen aan bod, zoals Plaats Sturen, Wachten tijdens Hierkomen, Sta en Plat op afstand, Close, etcetera. Tot slot wordt er zeer regelmatig ook een onderdeel uit Sport & Spel behandeld: Sorteerwerk, Agility, Braintrain…

Begeleiding.
Omdat de samenstelling van de groep niet iedere zondag hetzelfde is, en omdat er iedere zondag nieuwe instromers bij kunnen komen, vergt de begeleiding een hoop flexibiliteit. Vooral de nieuwe(re) oefeningen zullen individuele aandacht moeten krijgen (de een begint nog maar net, terwijl de ander de oefening al beheerst). Ons streven is om iedere cursist op zijn eigen tempo en niveau mee te kunnen laten doen. Voorwaarde voor deelname is het hebben gevolgd van de cursus Basis II en III.

Startdatum en -tijd.
Je kunt op iedere willekeurige zondag starten met de lessen van Basis XL. De lessen zijn van 11:00-12:00.

Doorgang lessen.
Wanneer je je hebt opgegeven voor de cursus Basis XL ontvang je een link naar Datumprikker.nl. Hier kun je aanvinken op welke data je de lessen wilt/kunt bijwonen. Het is namelijk wel prettig als we van te voren een idee hebben van hoeveel cursisten er van plan zijn te komen. De les gaat alleen door als er minimaal 4 deelnemers zijn. Je kunt dit zelf de zaterdags ervoor checken via diezelfde Datumprikker. Wanneer er meer dan 8 honden meedoen, dan gaan we kijken of we de groep kunnen splitsen, en verdelen over twee instructeurs. Er kunnen  maximaal 15 honden per keer meedoen.

Locatie:
Stadspark Groningen

Wil je je voor Basis XL inschrijven; klik hier.