Behendigheid

Bij deze tak van hondensport leert jouw hond een parcours af te leggen met allerlei hindernissen, zoals sprongen, tunnels, wip, etcetera. Plezier staat voorop. Dwang is uit den boze. Een sport voor actieve honden en bazen. Ook heel goed voor het opbouwen van zelfvertrouwen en voor de onderlinge band.

De groepen worden ingedeeld op niveau. Bij Beginners staat het kennismaken met de toestellen voorop. Bij Gevorderden ligt de nadruk op het gebruik van lichaamshouding en -signalen, het vooruit kunnen sturen van de hond en het opbouwen van snelheid. Het is mogelijk eindeloos met jouw hond op dit niveau recreatief behendigheid te blijven doen, zonder dat het hoeft te vervelen; er is wekelijks een ander parcours, met nieuwe uitdagingen. Omdat we niet zo prestatiegericht zijn, maar ons meer richten op het onderlinge plezier, bieden we geen wedstrijdtrainingen aan.

Om te kunnen meedoen aan behendigheid is het belangrijk dat jouw hond redelijk onder appèl staat en lichamelijk niet meer in de groei is. Voor de gemiddelde hond betekent dat dat hij minimaal 1 jaar oud moet zijn. Een wat zwaarder gebouwde hond kan beter wachten tot anderhalf tot 2 jaar.

Lesdagen:
Beginners: Dinsdagavond
Gevorderden: Woensdagavond

Aantal lessen:
Beginners: 10 lessen van 1 uur
Gevorderden: 12 lessen van 1 uur

Startdata:
Grofweg: begin september, begin januari, begin april
Eerstvolgende: Gevorderden 27 maart en Beginners op 9 april 2024.

Lestijd:
De lestijden zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Als er 1 groep op een avond is, wordt de lestijd: 20.15 – 21.15 uur. En als er 2 groepen op dezelfde avond zijn dan is de lestijd van 19.30 – 20.30 uur en van 20.30 – 21.30 uur. Een groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers.

Kosten:
Beginners: € 125 euro
Gevorderden: € 150 euro

Locatie:
Buurtschap Denemarken (nabij Lageland en Schaaphok). Ca. 14 km. vanaf centrum Groningen. Overdekte trainingslocatie.

Wil je je inschrijven voor een cursus Behendigheid, klik hier.