Minicursussen

Eigenlijk luistert je hond best heel goed. De opvoedingsoefeningen zitten er al goed in. Slechts 1 ding blijft lastig. Voor 3 vaak voorkomende “moeilijke situaties” bieden wij mini-cursussen aan, waarbij gedurende 4 lessen alleen gewerkt wordt aan dat ene specifieke gedrag:

(1) Hierkomen
Ineens is alles interessanter en lijkt hij oordopjes in te hebben. Tijdens de mini-cursus Hierkomen wordt er gedurende 4 lessen intensief geoefend op dit specifieke gedrag. Timing en lichaamstaal zijn belangrijke ingrediënten, en bewust worden van de valkuilen. Het doel is om betere controle te krijgen over de hond wanneer hij bij de baas moet komen.

(2) Wandelen zonder Trekken
Wat je ook hebt geprobeerd; hij lijkt maar niet te snappen dat die riem slap moet blijven. Het getrek aan de lijn is hardnekkig en het kan zelfs je plezier ontnemen in het wandelen met je hond. Ben je het af en toe helemaal spuugzat? Dan is deze mini-cursus wat voor jou!

(3) Eten van Straat
Wanneer jouw hond de geur van vreterij in zijn neus krijgt, kun je roepen tot je een ons weegt! En hierbij hebben we het vaak nog niet eens over echte lekkernijen, zoals etensresten, maar ook poep, blaadjes, stokjes, e.d. kunnen een sterke aantrekkingskracht op de hond uitoefenen. Omdat het een zogenaamd “zelfbelonend gedrag” is, is het lastig aan te pakken; de hond heeft de buit al binnen voordat je er erg in hebt of hem hebt kunnen bestraffen. En zo houdt het gedrag zichzelf in stand. Zou je graag de controle over je hond willen verbeteren in dit soort situaties? Dan is deze mini-cursus wellicht wat voor jou!

Aantal lessen:
4 wekelijkse lessen van 1 uur

Kosten:
65,00 euro

Lestijden:
Zondags

Locatie:
Stadspark Groningen

N.B. We geven de mini-cursussen tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar op individuele basis. Dan kun je tenminste meteen aan de slag en hoef je niet te wachten tot er voldoende aanmeldingen zijn. Ook heeft dit als voordeel dat je minder vast zit aan een cursusprogramma, maar dat het helemaal op maat gesneden is voor jou en jouw hond. Het aantal lessen is ook variabel. Het is maar net wat nodig is, om verder te kunnen komen.
Individuele lessen duren doorgaans ca. 30 tot 40 minuten. Kosten 40 euro per stuk. Of in een pakket van 4 lessen € 140,00. De afspraken worden (meestal) ingepland op donderdagen en vrijdagen overdag.

Wil je je voor (een van de) minicursussen inschrijven; klik hier.