Behendigheid

Bij deze tak van hondensport leert jouw hond een parcours af te leggen met allerlei hindernissen, zoals sprongen, tunnels, wip, etcetera. Plezier staat voorop. Dwang is uit den boze. Een sport voor actieve honden en bazen. Ook heel goed voor het opbouwen van zelfvertrouwen en voor de onderlinge band.

De groepen worden ingedeeld op niveau. Bij Beginners staat het kennismaken met de toestellen voorop. Bij Gevorderden ligt de nadruk op het gebruik van lichaamshouding en -signalen, het vooruit kunnen sturen van de hond en het opbouwen van snelheid. Het is mogelijk eindeloos met jouw hond op dit niveau recreatief behendigheid te blijven doen, zonder dat het hoeft te vervelen; er is wekelijks een ander parcours, met nieuwe uitdagingen. Omdat we niet zo prestatiegericht zijn, maar ons meer richten op het onderlinge plezier, bieden we geen wedstrijdtrainingen aan.

Om te kunnen meedoen aan behendigheid is het belangrijk dat jouw hond redelijk onder appèl staat en lichamelijk niet meer in de groei is. Voor de gemiddelde hond betekent dat dat hij minimaal 1 jaar oud moet zijn. Een wat zwaarder gebouwde hond kan beter wachten tot anderhalf tot 2 jaar.

Lestijden:
Vrijdagavond Groep 1 (19:45 -20-45) – gevorderden
Vrijdagavond Groep 2 (21:00-22:00) – beginners
Zaterdagochtend Groep 1 (9:00-10:00) – beginners
Zaterdagochtend Groep 2 (10:15-11:15) – gevorderden

Aantal lessen:
10 lessen van 1 uur

Kosten:
€ 90 euro

Locatie:
Buurtschap Denemarken (nabij Lageland en Schaaphok). Ca. 14 km. vanaf centrum Groningen. Overdekte trainingslocatie.

Wil je je inschrijven voor een cursus Behendigheid, klik hier.