Opstapcursus

De Opstapcursus is bedoeld als een opstapje naar de reguliere cursus Basis II. Het is een versnelde versie van de cursus Basis I.

Voor wie?

(A) Heb je een hond van ca. 6 maanden of ouder waarmee je eerder bij een andere hondenschool een basis-opvoedcursus hebt gevolgd of waarmee je zelf de eerste basis hebt gelegd en wil je graag naar de Basis II? De Opstapcursus biedt de mogelijkheid eerder opgedane kennis op te frissen, en even kennis te maken met onze werkwijze.

(B) Heb je de cursus Basis I bij ons voortijdig moeten afbreken, i.v.m. verhuizing, familie-omstandigheden, ziekte, …. En je wilt nu toch graag weer verder? Volg dan eerst deze Opstapcursus ter opfrissing en het wegwerken van de eventueel ontstane achterstand.

(C) Heb je (net) een oudere hond (v.a. 6 mnd) in huis gekregen, welke nog weinig commando’s beheerst? In de meeste gevallen kun je dan het beste bij het begin beginnen, d.w.z. meedoen aan de cursus Basis I. Heb je echter een hond die qua omvang of temperament (lees: druk, of lomp) niet geschikt is om tussen de nog kwetsbare pups te plaatsen, dan is het aan te bevelen om de Opstapcursus te volgen, waar grotendeels wat oudere, minder kwetsbare honden aan meedoen.
N.B. Valt jouw hond uit naar andere honden (blaffen, snauwen), dan is het mogelijk raadzaam om een Cursus voor Uitvallende Honden te volgen. Twijfel je, dan kun je altijd eens langskomen, zodat we de hond even kunnen zien en zo tot de juiste keuze kunnen komen.

Aantal lessen:
3 lessen van ca. 1 uur. Voor exacte data en tijden, mail even! In de meeste gevallen is 1 Opstapcursus van 3 lessen voldoende om door te kunnen gaan naar een reguliere Basis II-cursus. Heb je een hond uit categorie C (zie boven), dan zijn er soms wat meer lessen nodig. Mogelijk kan ook geconcludeerd worden dat de hond beter op zijn plek is in een andere cursus dan de Basis II.

Kosten:
€ 40,00

Lestijden:
Zondagochtend

Locatie:
Stadspark Groningen

Wil je je voor de Opstapcursus inschrijven; klik hier.