Opstapcursus

De Opstapcursus is bedoeld als een opstapje naar de reguliere cursus Basis II. Het is een versnelde versie van de cursus Basis I.

Voor wie?

(A) Heb je een hond van ca. 6 maanden of ouder waarmee je eerder bij een andere hondenschool een basis-opvoedcursus hebt gevolgd of waarmee je zelf de eerste basis hebt gelegd en wil je graag naar de Basis II? De Opstapcursus biedt de mogelijkheid eerder opgedane kennis op te frissen, en even kennis te maken met onze werkwijze.

(B) Heb je de cursus Basis I bij ons voortijdig moeten afbreken, i.v.m. verhuizing, familie-omstandigheden, ziekte, …. En je wilt nu toch graag weer verder? Volg dan eerst deze Opstapcursus ter opfrissing en het wegwerken van de eventueel ontstane achterstand.

(C) Heb je (net) een oudere hond (v.a. 6 mnd) in huis gekregen, welke nog weinig commando’s beheerst? In de meeste gevallen kun je dan het beste bij het begin beginnen, d.w.z. meedoen aan de cursus Basis I. Heb je echter een hond die qua omvang of temperament (lees: druk, of lomp) niet geschikt is om tussen de nog kwetsbare pups te plaatsen, dan is het aan te bevelen om de Opstapcursus te volgen, waar grotendeels wat oudere, minder kwetsbare honden aan meedoen.
N.B. Valt jouw hond uit naar andere honden (blaffen, snauwen), dan is het mogelijk raadzaam om een Cursus voor Uitvallende Honden te volgen. Twijfel je, dan kun je altijd eens langskomen, zodat we de hond even kunnen zien en zo tot de juiste keuze kunnen komen.

Aantal lessen:
4 lessen van ca. 1 uur. Voor exacte data en tijden, mail even! In de meeste gevallen is 1 Opstapcursus van 4 lessen voldoende om door te kunnen gaan naar een reguliere Basis II-cursus. Heb je een hond uit categorie C (zie boven), dan zijn er soms wat meer lessen nodig. Mogelijk kan ook geconcludeerd worden dat de hond beter op zijn plek is in een andere cursus dan de Basis II.

Kosten:
€ 55,00

Lestijden:
Meestal op zondagochtend / nu tijdelijk op zaterdagochtend (augustus 2020)

Locatie:
Stadspark Groningen

N.B. We doen de Opstapcursus tegenwoordig ook vaak op individuele basis. Het komt namelijk nogal eens voor dat het een tijdje duurt voordat er genoeg aanmeldingen zijn om een Opstapcursus te kunnen starten, waardoor je soms best lang moet wachten. Zonde! Want je wilt toch het liefst z.s.m. aan de slag, nietwaar?

Bij een individuele Opstapcursus gaan we eerst samen even kijken waar de grootste aandachtspunten en/of knelpunten zijn en gaan daarmee aan de slag. Het voordeel daarvan is dat je minder vast zit aan een cursusprogramma, maar dat het helemaal op maat gesneden is voor jou en jouw hond. De insteek blijft nog steeds hetzelfde als bij de Opstapcursus: de baas en hond klaarstomen voor de Basis II-cursus.

In sommige gevallen blijkt dat baas/hond meteen wel kunnen starten met Basis II, en in andere gevallen spreken we 1 of een aantal lessen af… Maar net wat nodig is.

Onze individuele lessen vinden plaats op doordeweekse dagen. We spreken voor deze lessen meestal af in het Stadspark, tenzij een andere locatie om wat voor reden dan ook geschikter is of beter uitkomt. De lessen duren doorgaans ca. 30 tot 40 minuten. Kosten 30 euro per stuk. Een pakket van 4 lessen is € 100,00.

Wil je je voor de Opstapcursus inschrijven; klik hier.