Vuurwerkcursus

Ieder jaar in oktober en november houden we kortdurende vuurwerkcursussen. Het is daarbij mogelijk je in te schrijven voor twee verschillende groepen:

De groep voor reeds angstige honden (oplossingsgericht) Let op: deze groep start eind oktober!
De groep waarbij het doel meer preventief van aard is. Vaak gaat het hierbij om honden die hun eerste Oud & Nieuw tegemoet gaan.
Help je hond omgaan met harde geluiden! Leer hoe je het beste kunt reageren, hoe je stress kunt wegnemen en hoe je een verantwoorde vuurwerktraining opbouwt.

Aantal lessen:
3 praktijklessen van 3 kwartier en 1 informatie-avond

Kosten:
40,00 euro

Lestijden:
Praktijklessen op zondags; informatie-avond (meestal) op dinsdags.

Locatie:
Stadspark Groningen (praktijklessen) en Dierenziekenhuis Groningen (info-avond) en Diergezondheidscentrum van Stad tot Wad (info-avond)

Wil je je voor de vuurwerkcursus inschrijven; klik hier.

De informatie-avonden zijn ook los van de cursussen te volgen. We organiseren deze avonden in samenwerking met het Dierenziekenhuis Groningen en Diergezondheidscentrum van Stad tot Wad, waar de avonden eveneens gehouden worden. Tijdens de avond krijg je informatie over: hoe om te gaan bij schrik, herkennen van signalen, voorkomen en oplossen van vuurwerkangst en gedragsmedicatie. Indien gewenst kun je op deze avond artikelen aanschaffen zoals geluiden-cd’s, bezigheidsspeelgoed, kalmerende druppels, etcetera.